احمد مجتهدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون در این شهرستان حدود 280 نفر مبتلا به این بیماری شناسایی شده که با کمک پزشکان و متخصصان مراحل درمان آن ها در حال انجام است.
وی اظهار کرد: میانگین ابتلا به این بیماری در آذربایجان شرقی 35 نفر به ازای 100 هزار نفر است، در حالی که میانگین ابتلا به این بیماری در این شهرستان 52 نفر به ازای هر 100 هزار نفر رسیده است.
رییس شبکه بهداشت و درمان مراغه با اشاره به اینکه افزایش این آمار نگران کننده بوده و نیازمند توجه جدی مردم در امر خود مراقبتی است، ادامه داد: مسوولان باید در این راستا همکاری خود را افزایش دهند و در مایه کوبی به موقع دام ها و آموزش مردم در پیشگیری از این بیماری، توجه جدی داشته باشند.
مجتهدی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون مستمر دام ها در زمان خاص و پرهیز از مصرف لبنیات تازه و فرآورده های خام دامی از عمده ترین راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
وی با اشاره به اینکه طبق آمار از تعداد مبتلایان این شهرستان 88 درصد در مناطق روستایی و 12 درصد در مناطق شهری ساکن هستند، گفت: بیشترین میزان مبتلایان به تب مالت را مردان و در گروه سنی 13 تا 43 سال تشکیل می دهند.
معاون بهداشتی و درمانی دانشکده علوم پزشکی مراغه با بیان اینکه خودمراقبتی مردم بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری است، ادامه داد: هزینه درمان این بیماری بالا بوده و به قشر کاری جامعه آسیب وارد می کند.
مجتهدی یادآوری کرد: این مدیریت در این راستا طی سال گذشته بیش از هفت کارگروه با حضور مسوولان استان و شهرستان و 10 کارگاه آموزشی در شهر و روستاها و نقاط متمرکز این بیماری برگزار کرده و هم اکنون این بیماری تا حدودی کنترل شده است.
تب مالت از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که بر اثر ورود باکتری بروسلا از دام های آلوده به انسان ایجاد و این بیماری در گوسفند و گاو شیوع زیادی دارد و باعث تلف شدن و سقط جنین در دام ها می شود.
خوردن شیر غیرپاستوریزه دام آلوده و لبنیاتی که از شیر خام به دست می آید از جمله خامه، پنیر و بستنی موجب ابتلا به تب مالت می شود.